Sötaste (i två betydelser) kakorna!
Blir mellan 40 och 50 stycken.
Du behöver:
250 g florsocker
125 g mald mandel
13 g kakao
125 g äggvita (4 st)
50 g socker
2 tsk kaffe
röd karamellfärg
Gör såhär:
Om du ska skålla och mala mandlarna själv, gör det först. Vispa sedan äggvitorna och sockret till en hård maräng. Häll i kaffet och karamellfärgen i marängen. Vänd ner mandeln och de torra ingredienserna. Blanda till en jämn smet.
Spritsa ut rundlar på en plåt. Låt dem torka i en halvtimme innan gräddning.
Grädda i 180 grader i 15-18 minuter. Låt dem svalna en stund, gör under tiden fyllningen.
Grädda i 180 grader i 15-18 minuter. Låt dem svalna en stund, gör under tiden fyllningen.
Till fyllningen behövs:
300 g mörk choklad
150 g vispgrädde (ungefär 1,5 dl)
70 g smör
300 g mörk choklad
150 g vispgrädde (ungefär 1,5 dl)
70 g smör
Gör såhär:
Hacka chokladen och lägg den i en gryta tillsammans med grädden. Värm så att chokladen smälter, akta så det inte blir för varmt! Lägg sedan i smöret och rör runt. Det blir lättare att bre på fyllningen om den får stelna lite.
Ta sedan två matchande "skal" och bre på fyllning.
Hacka chokladen och lägg den i en gryta tillsammans med grädden. Värm så att chokladen smälter, akta så det inte blir för varmt! Lägg sedan i smöret och rör runt. Det blir lättare att bre på fyllningen om den får stelna lite.
Ta sedan två matchande "skal" och bre på fyllning.
oh min skapare vad mumsigt det där såg ut! <3
SvaraRaderaVi lovar att det är det också! :D
SvaraRaderaÅh, kul att du provat dessa små söta - jag har aldrig smakat!
SvaraRaderaJag har fler solglasögon - två eller tre tror jag. De kommer efter hand upp på tradera!