lördag 10 oktober 2009

Chokladkaka kladdig

Den godaste chokladtårtan. På riktigt.
Tack Olle och Vivi Mossberg för receptet.


Ingredienser:

2 ägg

2 dl socker

350 g mörk choklad av bra kvalité (vi använder någon av sorterna från Chocovic, ex Sambirano som på bilden ovan)

1 ½ dl vetemjöl

200 g smör (riktigt smör)




Så här gör du:
Vispa ägg och socker poröst.
Smält under tiden smöret och chokladen tillsammans på låg värme (inte över 45 grader). Det ska inte gå så fort. (men om det skulle skära sig häll inte ned det i slasken, det stelnar och går inte att få bort!)
Blanda sedan ihop de två smeterna under långsam omrörning.
Vänd till sist ned mjölet.
Häll smeten i en form med löstagbar kant.
Grädda ungefär 12-13 minuter i 225 grader.
Den ska se jättekladdig ut när man tar ut den.

Den blir godast om den får stå en dag.

Njut!



Vi kalasade på denna tårta igår, fast egentligen skulle vi såklart vilja vara på chokladmässan på Nordiska Muséet som pågår nu, 9-11 oktober. Kanske nästa år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar