fredag 15 januari 2010

Pralinfyllning Nr.2

Vit choklad med ägglikör

Du behöver:

150g (ca.70g) vit choklad
0,5 dl vispgrädde
2 msk ägglikör
(250 g choklad att doppa i)
flingsalt
Gör såhär:

Finhacka chokladen. Koka upp grädden och häll den sedan över chokladen. Rör tills det blir en jämn smet. Häll i ägglikören. Redo!
Den här pralinenfyllningen går att göra på två sätt; antingen som fyllning i skal eller som bitar man sedan doppar i choklad. Båda funkar finfint.
Ska du doppa har du i 150g vit choklad och låter fyllningen stelna i en form eller aluminiumfolie i kylskåpet. När den är tillräkligt stel för att skära i fyrkanter gör du det och doppar sedan i smält choklad. Ha på en bit flingsalt på toppen, kontrasten är förvånansvärt god!

Gör du den som "vanlig" pralinfyllning är det bäst att inte ha i så mycket vit choklad, den blir då för stel för pralinens bästa.


Pralinerna ytterst är den doppade varianten med flingsalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar