Själva tempereringen går till såhär:
Värm chokladen i ett vattenbad eller i mikron (det finns olika åsikter om vad som är bra men vi tycker att båda funkar). Värm till 48-50 grader. Häll sedan ut chokladen på köksbänken och dra en skrapa fram och tillbaka i åttor, som på bilden. När den sedan svalnat till 27-28 grader, ta upp den för att värma den lite till. Denna gång ska den bli 31-32 grader. Använd en kökstermometer för att hålla temperaturerna. Då är den klar att användas!
Temperaturerna är lite olika för de olika chokladerna:
Mörk choklad:
1. 48-50 grader
2. 27-28 grader
3. 31-32 grader
Mjölkchoklad:
1. 45 grader
2. 26-27 grader
3. 30 grader
Vit choklad:
1. 40 grader
2. 25-26 grader
3. 28-29 grader
Informationen är hämtad bl. a. här, här, och härifrån.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar